Noord Portugal - Villas te koop en te huur

Noord Portugal - Villas te koop en te huur

VILLAS IN HET NOORDEN VAN PORTUGAL - MINHO REGIO
Het noorden van Portugal is zeer verschillend van de rest van Portugal. Dit gebied behoort tot het rijkste gedeelte van Portugal. Hier is de omgeving veel heuvel/bergachtiger en groener dan in de rest van Portugal. Er zijn hier ook enkele mooie stranden, zoals bijv. bij Viana do Castelo en Vila Praia da Ancora, maar de meeste vakantiegangers gaan naar deze regio vanwege de combinatie van cultuur en natuur. U kunt hier uren wandelen in de vrije natuur, maar ook een gezellig stadje opzoeken. Bijna elk stadje heeft zijn eigen culturele hoogtepunten. Vaak een oude kerk of stadhuis of een mooi authenthiek plein. U kunt in de restaurantjes in het noorden van Portugal zeer goed en goedkoop eten. Op de kaart ziet u ook regelmatig menu's voor een half persoon. U kunt voor een persoon gerust "een half portie" nemen, want zelfs dat is voor de meeste mensen nog meer dan voldoende. 

Enkele prachtige plaatsen in het noorden van Portugal zijn:

VIANA DO CASTELO: Viana do Castelo is gelegen op zo'n 70 km ten noorden van Porto. Deze stad dient als hoofdstad voor de Minho regio. Het bekendste is de kathedraal Santa Lucia. Deze staat op een heuvel en eenmaal aangekomen bij de kerk heeft u een prachtig uitzicht over Viana do Castelo en de kustlijn van noord Portugal. 
Viana do Castelo - noord portugal

PORTO: Na Lissabon is Porto de grootste stad van Portugal. Het heeft zo'n 240.000 inwoners. Porto is verreweg het meeste bekend van zijn Port wijn. De Vila Nova de Gaia, is gelegen op de zuidoever van de rivier de Douro. Vanuit het binnenland komen de schepen de portwijn brengen om te laten rijpen in de kelders van Vila Nova de Gaia. Porto is ook opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De stad verdiend zeker een bezoek als u in de buurt bent. 
PORTO - Noord Portugal villas


Caminha-medieval-festival-portugal

CAMINHA: Caminha is een historisch stadje op de grens van Portugal. Vanuit Caminha kunt u de rivier oversteken naar Spanje met een veerboot. Caminha is zeker in de zomermaanden erg gezellig.

In augustus worden hier jaarlijkst enkele weken Middeleeuwse feesten gevierd. Er staan dan tal van marktkraampjes en stalletjes met heerlijk Portugees eten opgesteld. De tijd lijkt hier af ten toe nog stil te staan. U kunt hier ook kayakken op de Minho rivier. Ook zijn de stranden van Moledo en Vila Praia de Ancora op korte afstand gelegen. 

Ponte de Lima - Noord PortugalPONTE DE LIMA: Ook Ponte de Lima is een prachtig middeleeuws stadje met een typerende brug over de Lima. Het oude centrum heeft een aantal goede restaurtantjes waar u heerlijk kunt genieten van een Portugese maaltijd en een koud glas 'Vinho Verde". (groene wijn). Op zondag gaat men in noord Portugal massaal picknicken. Ook kunt u op zondag hele families zien picknicken in Ponte de Lima, aan de oever van de rivier. Maar ook als u diep in de bossen gaat wandelen, ziet u regelmatig picknickbankjes staan welke regelmatig worden gebruikt. Een echte familietraditie. Ponte de Lima is mooi centraal gelegen in het noorden van Portugal. U kunt dan ook eenvoudig uitstapjes plannen. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om heerlijk te blijven relaxen bij het zwembad van uw villa.

BARCELOS: De haan van Portugal heeft zijn oorsprong in Barcelos. U ziet in deze omgeving dan ook overal de haantjes. Kent u het verhaal achter de "Haan van Portugal"?  'Een pelgrim op doorreis naar Santiago de Compostela komt aan in het stadje Barcelos, in de Minho. Hier wordt hij valselijk beschuldigd van diefstal. Tegenover de rechter houdt de pelgrim vol dat hij onschuldig is. De rechter, die een gebraden haan aan het verorberen is, veroordeelt hem toch. Hierop voorspelt de pelgrim dat de haan op het bord van de rechter drie keer zal kraaien als bewijs van zijn onschuld. Op het moment dat men de pelgrim wil ophangen, kraait de haan inderdaad en wordt de man vrijgelaten. De haan staat symbool voor 'onvoorstelbaar geluk'.
Barcelos heeft ook elke donderdagochtend de grootste markt van Portugal. Het is werkelijk onvoorstelbaar wat u hier allemaal kunt kopen. Van allerlei prullaria tot aan levende hondjes, kippen en papagaaien. De markt is zeker een bezoekje waard. Parkeren kost wellicht wat moeite, maar u zult een bezoek aan deze markt niet snel vergeten. 
Markt in Barcelos - Noord Portugal